top of page

Konuklarımız

Ekran%20Resmi%202021-05-16%2008.46_edite

Tülin KozikoÄŸlu

Yazar

1990 yılında BoÄŸaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra ABD'de Duquesne Üniversitesinde Ä°ÅŸletme Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Çimento ve demir - çelik gibi "ağır" sanayilerde çalıştıktan sonra, kızının doÄŸumuyla birlikte çocuk edebiyatının "hafif" sularına yelken açtı. Ä°lk kitapları (Lili ve Yedi ÇocuÄŸu, Ä°letiÅŸim) 2010 yılında yayımlanan KozikoÄŸlu, ayrıca 2011 yılından bu yana okuma ve yazmayı ödev olmaktan çıkarıp oyuna dönüÅŸtürdüÄŸü "Keyifle Okuyorum - Özenle Yazıyorum" isimli atölyesinde ilköÄŸretim seviyesindeki çocuklara yaratıcı yazı çalışmaları yaptırıyor ve öÄŸretmenlere yönelik "Çocuklara Yaratıcı Yazı Nasıl ÖÄŸretilir?" isimli eÄŸitimi veriyor.

Ekran%20Resmi%202021-05-16%2013.06_edite

Saadet Sevinç DoÄŸan

OÄŸlaklara Kitaplar Kurucusu

2003'te Ege Üniversitesi Halkla Ä°liÅŸkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2004 yılından bu yana Kocaeli Üniversitesi'nde uzman kadrosunda görev yapıyor. 2007'de Kocaeli Üniversitesi Ä°letiÅŸim Bilimleri Yüksek Lisans Programından mezun oldu. 2016 yılından bu yana Kocaeli Barış Gazetesi'nde çocuk kitapları üzerine yazılar yazıyor. 2017 yılında bu yazılar ve fazlası için OÄŸlaklara Kitaplar adlı blog oluÅŸturuldu. Blog üzerinden çocuk ve çocuÄŸa dair çeÅŸitli alanlarda yazılar ve röportajlar oluÅŸturuyor. 

Küçük bir cadısı, bir Åžakir efendisi ve bolca yeÄŸeni olan ve onlarla büyümekten ziyade onlarla çocuk olmayı seven biri. Ä°nsanın hayatını ikinci kez yaÅŸama ÅŸansı gibi geliyor ona, çocukla beraber yaÅŸamak. Çocuk kitaplarını, masalları çok seviyor. Çocukken de severdi ÅŸimdi de seviyor. Bu nedenle kendilerine iyi gelenleri daha fazla insanla paylaÅŸmaya çalışıyor.
Kısaca büyüklerin dünyasından sıkılıp çocuk dünyasına ve masallara sığınan bir insan...

Ekran%20Resmi%202021-05-16%2014.26_edite

M. Banu Aksoy
ve
Yıldıray Karakiya

Bir Dolap Kitap Kurucuları

Bir Dolap Kitap Üyesi M. Banu Aksoy: Sanat Tarihi ve seramik eÄŸitimi aldı. ÇeÅŸitli televizyon programları için yazdı. EÅŸi Yıldıray ile kurduÄŸu Bir Dolap Kitap adlı çocuk kitapları blogunu evi gibi seviyor.

Çocuk kitaplarını çok sevdiÄŸi için çocuklar için yazmaya ve seramik çamurunu çok sevdiÄŸi için seramik atölyesi açmaya karar verdi.

Son zamanlarda Cincüce Bobin Hizmetleri adlı atölyesinde aynı anda hem yazmaya hem seramik yapmaya çalıştığı için biraz yoruluyor; ama buna deÄŸdiÄŸini düÅŸünüyor. Bundan sonraki hedefi gerçekleÅŸtirmediÄŸi diÄŸer hayallerinin peÅŸine düÅŸmek.

Bir Dolap Kitap Üyesi Yıldıray Karakiya: 

Yıldıray sanat tarihi eÄŸitimi aldı, ama matbaa iÅŸçiliÄŸinden televizyon haberciliÄŸine, bisikletli kuryelikten editörlüÄŸe kadar birçok iÅŸ yaptı.

En çok çocuk kitapları okumayı sevdi. OkuduÄŸu kitapları eÅŸi Banu’yla birlikte “Bir Dolap Kitap” adı altında sosyal medya hesaplarında ve her pazar Açık Radyo’da sundukları programda paylaşıyor.

Ä°ki çocuklu bir ev babası olan Yıldıray, okullarda nitelikli okuma yazma atölyelerinin yanı sıra, çocuklar için zenginleÅŸtirilmiÅŸ okuma projeleri yapıyor.
Çocuklara yönelik dergi tasarlama ve üretme çalışmalarını sürdürürken eÅŸi ve iki oÄŸluyla birlikte bisikletle dünya turuna çıkmayı ve yol boyunca çocuk kitapları okuyup yazmayı planlıyor.

IMG-20210517-WA0001-2.jpg

UÄŸur Altun

Çizer

1987'de Rize'de doÄŸdu. Burslu okuduÄŸu Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünden 2012'de mezun oldu. 2013'ten itibaren çalışmaları yurt dışında çeÅŸitli sergilere seçildi ve uluslararası kataloglarda yer aldı. 2014 yılında Grafikerler Meslek KuruluÅŸu tarafından Ä°hap Hulusi AfiÅŸ Ödülü'ne, 2015 yılında Bikem Özsunay Vakfı AfiÅŸ Özel Ödülü'ne layık görüldü. Sabitfikir dergisi için yaptığı editöryel illüstrasyon çalışmaları Çin'de düzenlenen 2015 Ä°pek Yolu Tasarım Ruhu Bienali'nde bronz madalya aldı. Son olarak "Mıstık, Seni Anlamıyoruz!" ile 2016 Uluslarası Nami Resimli Kitap Yarışması Farklılık Ödülü'ne layık görüldü. Halen Ä°stanbul'daki atölyesinde yayınevleri ve dergiler için illüstrasyonlar hazırlıyor ve grafik tasarım çalışmalarına devam ediyor.

WhatsApp-Image-2017-04-30-at-3.08.42-PM.

Nilay Yılmaz

Yazar

1971 yılında doÄŸdu. Çocukken kitaplarla arası pek iyi deÄŸildi. Babaannesinden masallar dinleyerek, Babasından Karagöz ile Hacivat oyunları izleyerek büyüdü. Büyürken gözlerini kapatıp çevresindeki sesleri dinlemeyi, duyduÄŸu seslerin ne olduÄŸunu tahmin etme oyunu oynamayı sevdi. Biraz daha büyüdükçe kitaplardaki harflerin büyüsüne kapıldı, okumayı da sevmeye baÅŸladı. Kendini bildi bileli yazmaya, masal dinlemeye ve oyun oynamaya bayılıyor. Oyuncaklarla oynuyor, kedilerle oynuyor, dalgalarla oynuyor, rüzgârla oynuyor, düÅŸüncelerle oynuyor. Oynamaktan hiç yorulmuyor. Drama oyunları ve sokak oyunlarını da seviyor, onlardan sıkılırsa yeni oyunlar uyduruyor. Aklında yazmak istediÄŸi yüzlece öykü var. Oynamaktan vakit bulursa onları da yazacak.

IMG-20210523-WA0000.jpg

Emel Gürses

Zeugma Mozaik Müzesi Proje Koordinatörü ve  Masal Anlatıcısı

1980 yılında KırÅŸehir'de doÄŸdu. Ä°lk ve orta öÄŸrenimini KırÅŸehir Cacabey Ä°lköÄŸretim Okulunda, lise eÄŸitimini ise KırÅŸehir Lisesinde tamamladı. 2003 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur EÄŸitim Fakültesi Sosyal Bilgiler / Türkçe ÖÄŸretmenliÄŸinden mezun oldu.  2019 yılında Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programını tamamladı. ÇeÅŸitli Sivil Toplum KuruluÅŸlarında yönetim kurulu üyeliÄŸi yaptı. Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinde Proje Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Çocuklara Masallar, Okullarda Çocuklara Müze ve Müzecilik EÄŸitimi, Kendi Hikâyeni Kendin Yaz, Müze Atölye Çalışmaları ve Müzede Sanat Var yönettiÄŸi bazı projelerdir. 2020 yılında Gazeteciler Cemiyeti Radyo Dalında Birincilik Ödülü ve yine 2020 yılında Baksi Kültür Vakfı "Müzede Sanat Var" Projesi Final Ödülü'ne layık görülmüÅŸtür. Gaziantep Åžirinnar Radyo'da "Emel ve Teyfik'le Renkler" programı yapımcılığı ve sunuculuÄŸu yapmaktadır.

bottom of page